Sms lån

Så här fungerar sms lån

Ända sedan smslån kom ut på marknaden har låneformen varit mycket populär. Anledningen till populariteten beror på flera faktorer. Bland annat är det otroligt enkelt att ansöka om smslån, det ställs inte speciellt höga krav på låntagaren och man kan kan räkna med att pengarna blir utbetalda i rekordfart.

Enkelheten har gjort att många människor väljer att använda denna typ av lån, men man bör ändå vara försiktig eftersom ett sms lån snabbt kan bli en mycket dyr historia. Ett smslån är främst en snabb och tillfällig lösning på en dålig ekonomisk situation eller då man behöver hjälp med en mindre finansiering.

När man ska låna pengar måste man alltid ha i åtanke att ett lån ska betalas tillbaka och tyvärr är det inte många som vet om att återbetalningstiden på ett smslån kan vara väldigt snäv.

Vad krävs för att ta ett sms lån?

För ett sms lån ställs det sällan några speciellt höga krav på låntagaren. Man ska vara minst 18 år för att få låna pengar och inte ha någon skuld hos Kronofogden. I de flesta fall går det bra att låna även om man har betalningsanmärkningar. Man behöver oftast inte ha någon fast anställning, t.ex. en tillsvidareanställning för att få ett lån men vissa låneföretag har krav på viss inkomst. Det som krävs däremot är att du har ett telefonabonnemang som står i ditt eget namn. Det är nämligen via mobilen som du får ditt lånelöfte och där du även godkänner ditt lån. Om du använder dig av en bank som låneföretaget samarbetar med kan du oftast räkna med att ha dina pengar inom loppet av 15 minuter. I vissa fall kan det ta upp till 12 timmar innan pengarna är utbetalda.

Vilka avgifter kan man räkna med?

Ett sms lån fungerar egentligen precis på samma sätt som vilket annat lån som helst, med skillnaden att lånet har lägre krav eftersom det rör sig om mindre pengar. De har också en kortare återbetalningstid av samma anledning. För mindre belopp mellan 3000-5000 kronor kan du ibland bara ha cirka 3 månader på dig att betala tillbaka och då ska även ränta och eventuella administrativa kostnader betalas vid varje tillfälle. Vid lite större snabblån på upp till 30 000 kr kan återbetalningstiden vara 1-3 år.

Eftersom man har möjlighet att låna med betalningsanmärkningar är det inte ovanligt att de som redan har en dålig ekonomi hamnar ännu djupare ned i låneträsket. Man måste alltid vara medveten om vad ett sms lån innebär och vara införstådd med att pengarna och räntan måste betalas tillbaka. Lånar du ett mindre belopp så har du ibland bara 30 dagar på dig att betala tillbaka lånet. Det är därför aldrig rekommenderat att man tar ett sms lån för att bli av med andra skulder som man har svårt att betala. Nästan månad kommer man således att ha de vanliga utgifterna kvar och ytterligare utgifter i form av lånet. För att bli av med lån man redan har är det bättre att samla smålånen i ett större privatlån med lägre ränta.

Så ansöker du om sms lån

Ansökningsprocessen är enkel och snabb eftersom det rör sig om mindre belopp. Det bästa är att vända sig till en låneförmedlare som samarbetar med flera olika banker för att på så sätt jämföra erbjudandena mot varandra. Utöver att se vilket lån som är billigast har du även en möjlighet att se hur snabb återbetalningstid som långivare erbjuder dig och vilka avgifter som tillkommer för olika lån. Du ansöker online och det är helt kostnadsfritt. Du binder dig inte heller till att låna utan du kan avgöra om du vill låna efter att du jämfört lånen. Du får vanligtvis först ett preliminärt svar på om din ansökan är godkänd och därefter kan du se vad långivarna har för lån att erbjuda. Det kommer endast att tas en kreditupplysning på dig trots att flera banker är inblandade, vilket är bra eftersom många kreditupplysningar kan göra att det blir svårare att få lån.